Bøger, Artikler & Gode Kilder

Kort og godt om Børn og Gaming

Børns opdragelse er – næst efter klimaet – danskernes største bekymring for fremtiden. Det kunne man læse i en artikelserie i Berlingske, der viste, at 55 % af danskerne generelt var bekymrede for fremtiden. Og børnenes opdragelse var her den næststørste bekymring. I artikelserien var der også fokus på
børns skærmtid og de formodede negative effekter ved meget skærm.

Alle Gamer – Ordbogen

Sara Frost og Tobias Cadin har forfattet en alternativ indføring i gamingens verden – nemlig igennem ordbogens format. Ved første øjekast kan det godt virke som en lidt mærkelig ide; hvad kan en samling af 400+ ord fra gamerverdenen lære os? Men det er med hel oprigtighed at vi fra Sundgaming kan sige at det virkelig en bog der er værd af anskaffe sig!

En ting er den helt praktiske side af sagen; man kan hurtigt blive klogere på specifikke ord fra gaming verdenen, og måske endda imponere den unge gamer derhjemme, eller på skolebænken, ved lige at spørge hvor mange “frags” de fik igår, eller om de sidder og dagdrømmer om et “battle royal.”

Men endnu mere end det, kan bogen faktisk nydes som en slags poetisk værk. Sætter man sig til at læse ordene op for sig selv, opdager man hurtigt, at teksten fremstår nærmest som små digte. Og læser man igennem bogen, vil man opdage op til flere citater fra kendte mennesker om deres gaming, samt opnå en mere sammenhængende fornemmelse af, hvad det er vores unge gamere skaber sig af sprog og verden.

Vi er yderst taknemmelige for at måtte anmelde bogen, og glæder os til at have den med på vores kurser fremadrettet, når vi taler med forældre, undervisere og politikere omkring gaming.

9/10 fra Sundgaming.dk, Morten Saxtorff, 12/10/20

The human factor in esport

If you want to master your game, you must first learn to master yourself.

The world of esport is developing at a constant velocity, paving the way for technological competitions across the globe. The athletes participating at all levels are facing immense opportunity and serious difficulties. How can we meet these opportunities and problems in a way that lets us grow as individuals, teams, leaders, and organizations?

Nature’s artikel om teknologis effekt på trivsel

Herunder linker vi til en meget gennemarbejdet artikel omkring hvordan teknologi påvirker os. Der findes blandt andet en interessant graf omkring børns skærmtid, og hvordan det påvirker trivsel. Her er der tegn på at op til 7 timers gaming ikke påvirker børns trivsel negativt, og at nogle få timer om dagen faktisk har en positiv effekt på trivsel.

Searching for digital technology’s effects on well-being

Your brain on video games | Daphne Bavelier

I denne TED talk fortæller Daphne Bavelier om hvordan video-spil påvirker vores hjerne.

Searching for digital technology’s effects on well-being