Drømmer du (eller dit barn) om at blive professionel gamer?

Astralis og de andre store eSports hold høster den ene succes efter den anden. Derfor er der naturligt nok flere og flere unge, der overvejer mulighederne for en karriere som gamer.

I denne artikel vil du få gode råd til, hvordan du bliver endnu bedre til dit spil. Måske endda blive professionel. For skal du virkelig mestre dit game, kræver det også andet end at sidde foran skærmen …

1. Træn på flere måder

 

Det er klart, at hvis du skal blive virkelig god til dit spil, så skal du også spille rigtig meget. Det kan man ikke rigtigt komme udenom. Men der er forskel på, hvordan du spiller. Typisk deler vi det op i 2 måder:

Du kan enten spille for at vedligeholde dit eksisterende niveau. Det er vigtigt, for det er her, du holder dine evner ved lige.

Men du kan også spille for at blive bedre. Så sætter du dig et nyt mål, og analyserer dig frem til, hvordan du kan nå det.

 

Det er 2 meget forskellige måder at angribe spillet på, og begge dele er vigtige. Så vær bevidst om at skifte imellem de 2.

 

2. Lav noget andet

Vores hjerne er ikke skabt til kun at lave den samme ting hele tiden. Det gør den sløv og slap, hvis den altid sidder og kigger på den samme skærm og spiller det samme spil. – Lige meget hvor udfordrende og spændende det spil, så end er.

 

Derfor er det vigtigt også at komme væk fra spillet, og f.eks dyrke nogle andre interesser. Drømmer du om at blive professionel, kan dit spil også risikere at blive en kedsommelig pligt, hvis ikke du engang i mellem kommer væk fra det.

 

Så kombiner med en anden hobby – måske endda én, som kan være med til at udbygge de færdigheder, du bruger, når du spiller. Vidste du f.eks, at dét at spille et instrument trækker på mange af de samme færdigheder, som du skal bruge, når du spiller computerspil på højt niveau?

 

3. Husk søvnen

På samme måde, som hjernen har behov for afveksling i de ting, den laver, så har den også behov for restitution. Det betyder, at du skal tage din søvn alvorligt, hvis du ønsker at blive gamer på højt niveau.

Derudover supplerer mange gamere på højt niveau også med meditation, mindfulness og gåture i naturen. Både for at holde kroppen i balance, men bestemt også for at give hjernen de vigtige pauser, der gør, at den fungerer optimalt, når du spiller.

 

4. Glem ikke det sociale liv

Jo mere du spiller, jo mere kan du risikere at få al din tid fyldt op med spil-træning i en eller anden form. Men glem ikke at have et socialt liv. Venner og familie er vigtigt. Både at komme hjem til efter enten en sejr eller et nederlag, men også til i hverdagen at være med til at adsprede dig lidt, og få dig til at involvere dig i andre ting end spil strategi.

 

Du kan evt. læse mere om, hvilke byggeklodser, der skal lægges, hvis du ønsker en karriere som professionel gamer her (artikel på engelsk): GÅ TIL ARTIKEL

 

Hvis du har et barn, der er ivrig gamer, og skaber det indimellem konflikter i familien, så tilmeld jer Familiens Gaming Dag. Den kan du læse mere om her: FAMILIENS GAMING DAG

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *